Brukar ju i vanliga fall inte skriva några tips på bloggen, i varje fall inga enskilda inlägg om det, men nu har jag hittat något så himla gott och simpelt att jag känner att världen behöver veta! Jag tittade på en youtubekanal för mammor och då tipsade en av mammorna om hur man kan göra havregrynsgröt kvällen innan och sedan bara servera den på morgonen för barnen. Eftersom att de såg så himla gott ut så testade jag att göra en egen version.

1 dl havregryn
1 dl mjölk
1/2 dl klump yoghurtkvarg
En drissel med sirap
Frukt eller bär

Havrgryn, mjölk, yoghurtkvarg och drissel med sirap blandade jag ihop och ställde i kylskåpet. En dag använde jag frusna jordgubbar så dem la jag i gröten på kvällen. När jag gjorde med färsk frukt så delade jag dem och la i dem dagen efter.
 
Det finns oändliga variationsmöjligheter och eftersom jag är ett fan utav havrgrynsgröt blev jag så himla glad när jag hittade det här receptet! Det har gett mig några fler frukostmöjligheter och det smakar gudomligt!
 
// Patricia

Kommentera

Publiceras ej